Лекови

Ова страна садржи информације о лековима који се финансирају из средстава обавезног здравственог осигурања.

На овај начин желимо да јавности, удружењима пацијената, здравственим радницима, осталим здравственим институцијама, произвођачима лекова, као и осталим организационим јединицама и филијалама Републичког фонда за здравствено осигурање пренесемо све актуелне информације које се односе на лекове који се прописују и издају на терет средстава обавезног здравственог осигурања.

У оквиру ове секције можете пронаћи следеће садржаје: претрагу листе лекова који се прописују и издају на терет средстава обавезног здравственог осигурања, доступност лекова који се прописују и издају на терет средстава обавезног здравственог осигурања, новости о лековима који се прописују и издају на терет средстава обавезног здравственог осигурања, табеларни приказ статуса предмета по захтевима за стављање лекова на листу лекова.

Ради што бољег приступа информацијама о лековима, дајемо вам могућност да сва питања поставите путем електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Такoђе, сви корисници имају могућност да путем система за праћење доступности лекова (осигураним лицима) који се прописују и издају на терет средстава обавезног здравственог осигурања пријаве све евентуалне потешкоће у приступу лековима који се финансирају из средстава обавезног здравственог осигурања.

Уколико желите да нам доставите информације везане за доступност лекова или евентуалну потешкоћу у приступу леку попуните следећи образац за пријаву. Образац сачувати на локалном рачунару, попунити потребна поља и, пре слања, сачувати под другим именом. Затим тај образац доставити путем електронске поште: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

 

Листа лекова

Претрага Листе лекова

Остало о лековима

Централна комисија за лекове-дневни ред и датум

Систем за праћење доступности лекова

Списак приватних апотека са огранцима са којима РФЗО има склопљен уговор