РФЗО запослио 72 младих из програма моја прва плата

Републички фонд за здравствено осигурање запослио је у филијалама и испоставама широм Србије 72 младих који су прошли обуку у оквиру програма Владе Србије Моја прва плата.

Програм је трајао 9 месеци током којих су стекли искуство у пословима које ће обављати.

На позив РФЗО пријавило се више од 600 кандидата, селекцију стручне комисије прошло је њих 121, обуку је завршило 89, а посао ће добити њих 72 и они ће радити у некој од 29 филијала и 135 испостава РФЗО широм Србије.

Посао су добили кандидати са средњом стручном спремом, као и дипломирани правници и економисти.

Право учешћа у овом програму чији је циљ да подстакне запошљавање младих, имали су млађи од 30 година, са завршеном средњом школом или факултетом, са мање од шест месеци искуства у струци и без положеног стручног испита.

Циљ програма који се реализује посредством Националне службе за запошљавање јесте да младима пружи прилику за стицање првог радног искуства, а да истовремено помогне послодавцима из приватног и јавног сектора да реше проблем недостатка стручног кадра.

РФЗО учествује и у новом циклусу програма Моја прва плата и позива све који испуњавају услове да се преко портала Моја прва плата пријаве за учешће већ следећег месеца, од 6. до 24. новембра.