Допис захвалности Националног удружења родитеља деце оболеле од рака


“Поштовани Проф. др Бабић,
 
Обраћамо Вам се у име Националног удружења родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР, са жељом да Вам се захвалимо на брзој реакцији захваљујући којој сте допринели да Срђан Петровић, младић оболео од рака, настави лечење по предвиђеном протоколу.
 
Као што Вам је познато, Срђан је већ више од пола године чекао на трансплантацију медијалне дисталне кондиле фемура десне ноге која није могла бити обављена услед отежане и нелогичне процедуре увоза ткива и недостатка ткивне банке у нашој земљи.
 
Након молбе коју смо Вам упитили упознавши Вас са ситуацијом, на нашу велику радост, дошло је до значајног убрзања процедуре и већ крајем месеца маја неопходна кост је стигла у земљу и Срђан је оперисан 10. јуна. Његово стање сада је стабилно и он се  опоравља.
 
Сматрамо да је унапређење квалитета лечења и здравље деце у Србији, Мисија свих нас, тако да верујемо да ћемо и убудуће, заједничким снагама, брзо и ефикасно реаговати и бити кључни актери у побољшању квалитета лечења и живота деце оболеле од рака у Србији и њихових породица.
 
Још једном, у име све деце и родитеља о којима се бринемо и сваког члана НУРДОРа, примите нашу искрену захвалност.
 
С поштовањем,
 
Тодор Манчић
Председник УО НУРДОР”